duminică, 24 mai 2009

Aparate de alungat animale cu vibratii de tip seismic


Sunt utilizate pentru a indeparta animale de diverse tipuri de la reptile pana la sobolani si alte animale mai mari.
Se bazeaza pe descoperirea ca multe animale fug in prezenta vibratiilor mai mari sau mai mici.
Sunt asa-zisele sisteme seismice; cele mai evoluate simuleaza vibratiile unui cutremur cu milioane de combinatii total intamplatoare pentru a nu da obisnuinta. Servesc in cazul sobolanilor,soarecilor,cartitelor pentru a starpi cuiburile animalelor la care nu se poate ajunge cu ultrasunete cum a fost mai sus explicat.
Pentru a avea efect trece o perioada foarte lunga (chiar si trei luni) dar efectul este de durata si definitiv. Nu genereaza frecvente sau vibratii continue deci se poate intampla ca pentru o anumita perioada numarul soarecilor care circula in zona sa creasca pentru ca ies din cuiburi pentru a cauta noi locuri unde sa traiasca.
Sunt utilizate in mod normal pe suprafetele mari si in instalatiile industriale, pentru canalizari din metal si pentru acoperisuri. Pentru a functiona eficient au nevoie de mijloace de transmitere rigide: ciment armat, fier, asfalt etc. Sunt competitive din punct de vedere economic doar pentru instalatiile mari.Pentru instalatiile de curte se utilizeaza anumite aparate care se infig in pamant iar in functie de densitatea solului efectul poate fi pe cativa metri patrati sau zeci de metri , aceste aparate testate de noi au un randament foarte bun .

3 comentarii: