duminică, 24 mai 2009

Cum se comporta fiintele zburatoare in cazul ultrasunetelor


Fiintele zburatoare in general sunt influentate de ultrasunete si precum animalele sunt deranjate in mod special doar de anumite frecvente. Tantarii de exemplu sunt tulburati , dar exista sute de variante cu frecventa de tulburare maxima foarte variata, este greu sa se realizeze aparaturi potrivite pentru toate tipurile de tantari . In ceea ce priveste pasarile exista atat sisteme sonice cat si ultrasonice.
SISTEMELE SONICE se bazeaza pe reproducerea zgomotului pasarilor rapitoare. Aceste sisteme chiar daca sunt eficiente au defectul ca sunt zgomotoase si pot fi instalate doar in zone extraurbane sau unde zgomotul produs este tolerat. Sistemele sonice sunt utilizate in special in instalatiile industriale, aeropoarte, plantatii etc.
APARATELE DE ALUNGARE A PASARILOR CU ULTRASUNETE se folosesc in mediul urban unde zgomotul nu este tolerat sau in mediul industrial pentru acoperirea magaziilor in care liliecii declanseaza sistemele de alarma volumetrice sau in care excrementele aduc daune grave.
Pentru porumbei sau pentru alte pasari sunt utilizate aparaturi care genereaza un efect de tipul Dolby Sound Round cu trecerea ultrasunetului astfel incat i se da pasarii senzatia unei treceri a altor pasari in zbor.
In exterior oricum sistemele cu ultrasunete utilizate TWEETER PIEZOELECTRICE instalate in mod singular nu dau mari rezultate pentru ca sunt foarte directionale. Pentru a avea rezultate bune sunt necesare Tweetere orientate in toate directiile si cu putere foarte ridicata, dar acolo exista un inconvenient puterea foarte mare poate dauna si omului si ai poate induce diverse stari de la nervozitate excesiva creata din nimic pana la stari de apatie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu